Over Emiel

Emiel van Dongen (1984) is freelance journalist en tekstschrijver. Verhalen van de hand van Emiel van Dongen verschenen in onder andere o.a. de Volkskrant, Trouw, FD, Nieuwe Revu, De Telegraaf, Algemeene Dagblad, Het Parool, het Advocatenblad, Happinez, De Pers, Sprout en Ouders van Nu. Emiel maakt journalistieke verhalen over de landen waar hij woont, maar ook ‘Nederlandse’ verhalen die locatie-onafhankelijk (oftewel: via internet) zijn te realiseren.

Na een afgeronde rechtenstudie in Tilburg, rolde Emiel min of meer per toeval de journalistiek in door te gaan schrijven voor universiteitskrant Univers. Met een masterdiploma Journalistiek van de UvA op zak en stageplaatsen bij dagblad De Pers († 2012) en de parlementaire redactie van De Volkskrant achter de rug, sprong de journalist en jurist in 2012 in het diepe en begon als freelance journalist.

Emiel werkt ook veel als freelance copywriter. Focusgebieden zijn technologie, ondernemen, teksten voor bedrijven in de juridische branche, webteksten en optimalisatie voor zoekmachines. Een van Emiels unique selling points is dat hij complexe materie goed kan vertalen naar toegankelijke teksten met een vlotte stijl. Bedrijven waarvoor Emiel werkt of heeft gewerkt zijn bijvoorbeeld Microsoft, Univé, KPMG, bol.com, Simyo, Wolters Kluwer, Altares – Dun & Bradstreet, Hornbach, Regus, Simyo, Vrij Uit Autovakanties en TU Delft .

Hee, jij daar!

Waarom zou je niet een keer een mailtje aan mij sturen? Ik beloof je dat ik je terugmail.

Not readable? Change text. captcha txt